Kontakta oss

Vill du att vi kontaktar dig?

Vänlig ange ditt telefonnummer eller din e-post
Vänlig beskriv ditt ärende
integritetspolicy

För ungdomar

– På Mini-Maria jobbar socionomer, sjuksköterskor, psykolog och läkare. Alla jobbar för att hjälpa dig. På Mini-Maria kan du ställa frågor om droger, alkohol och spel om pengar och få stöd i att göra en förändring.

– Vi kan ha både korta och långa kontakter med ungdomar, en del kommer bara en gång och andra kan behöva kontakt en längre tid. Vi anpassar oss efter din situation och dina behov.

– Hos läkaren kan du få hjälp med din psykiska hälsa. Det kan handla om samtal, diagnostiska bedömningar av olika slag eller att du behöver läkemedelsbehandling. Läkaren har också möjlighet att sjukskriva dig under en period och att utfärda olika intyg som du kan behöva.

– Hos socionomen får du hjälp med din situation utifrån samtal. Vi kan möta dig både individuellt eller tillsammans med andra som är viktiga för dig. Fokus ligger på alkohol och droger men du skall känna dig fri att prata om precis vad du vill.

– Hos sjuksköterskan kan du få stöd, råd och hjälp när du har bekymmer med droger/alkohol och även med hur du mår och känner dig både fysisk och psykiskt. Vill du lämna drogtester gör du det till en sjuksköterska som är van att ta olika typer av prover.

– Nej, vi kontaktar inte polisen om det exempelvis framkommer att du har tagit droger, då vi har tysnadsplikt. Om vi på Mini-Maria får kännedom om att allvarliga brott har begåtts kan vi i vissa fall vara skyldiga att informera polis.

– Nej, vi har sekretess och vi får inte berätta för någon om inte du önskar detta. Av erfarenhet vet vi att samarbete med skolan kan vara väldigt bra för att underlätta din situation. Du bestämmer.